X
ברוכים הבאים לוטרינר תורן
רשת מרפאות ומרכזי חירום לחיות מחמד
לקוחות יקרים, שימו לב!
עקב המצב, חובה לקבוע תור (גם לחיסונים) בכל סניפי הרשת.
כרגיל, אנו כאן בשבילכם,
לכל שאלה 24 שעות ביממה
אבן גבירול 77   (כ-50 מטרים צפונית לגן העיר)   | מפה
   זמינות 24 שעות ביממה - תל אביב וטרינר תורן
03-6209929
מחוץ לשעות המרפאה השיחה מועברת לבית החולים וטרינר תורן אשר נמצא בצומת גהה
דף הבית
חיסונים וטיפולים מונעים

חיות המחמד שלנו חשופות למגוון מחלות קטלניות, במיוחד במהלך השנה הראשונה לחייהן כאשר המערכת החיסונית אינה מפותחת דיה בכדי להתמודד עם אותן מחלות.

הקפדה על החיסונים הנחוצים תקטין מאוד את סיכויי הכלב או החתול לחלות באותן מחלות ותחסוך טרגדיות מיותרות.

כלבים וחתולים חשופים להדבקה בעת שהם מטיילים בחוץ ובאים במגע עם בעלי חיים אחרים. לכן, עד לסיום סדרת החיסונים על הגורים להישאר בבית ו/או בחצר הפרטית ולמנוע מגע עם כלבים אחרים.

חשוב לדעת שגם גורים אשר אינם יוצאים מהבית חשופים להדבקה באופן עקיף, כיוון שבני הבית עלולים לדרוך במקומות שבהן שהו כלבים או חתולים חולים ולהביא עמם את המחלה הביתה.

חיסונים כלבים
חיסונים לכלבים יש לבצע החל מגיל שישה שבועות. הגורים יחוסנו בסדרה של 4 חיסונים הכוללת שלושה חיסוני משושה וחיסון כלבת. כלבים בוגרים יחוסנו אחת לשנה בחיסוני משושה וכלבת.

חיסון משושה

מחסן כנגד המחלות הבאות: פרוו, כלבלבת, פאראינפלואנזה, צהבת נגיפית וחיידק הלפטוספירה המסוכן גם לבני אדם. לצערנו אנו נתקלים מדי שנה במקרים רבים של גורים ולעתים כלבים בוגרים אשר לא עברו חיסונים לכלבים ונדבקו במחלות אלו וסיכוייהם לשרוד את המחלה אינם גבוהים.

חיסון כלבת

על פי חוק מחויב כל כלב בחיסון הכלבת אחת לשנה. חיסון הכלבת ניתן החל מגיל שלושה חודשים. חיסון כלבת ניתן רק לכלבים אשר הושתל בהם שבב זיהוי. השבב מוחדר מתחת לעור בעזרת מחט מיוחדת במעמד חיסון הכלבת.

השבב האלקטרוני הינו גליל מתכת זעיר המושתל בשכבה התת עורית באופן חד פעמי ומשמש אותנו לזיהוי הכלב/חתול למשך שארית חייו.
בעזרת מכשיר קורא שבבים, אשר כל מרפאה המורשה בחיסון כלבת חייבת בהחזקתו,
ניתן לקרוא את מספר השבב. מספר השבב מעודכן במרכז השבבים הארצי ועמו ניתן לאתר את בעל הכלב במקרה של אובדן ו/או מחלוקת על החזקת הכלב.

כלבים רבים אשר אבדו, נמצאו והובאו למרפאתנו אוחדו עם בעליהם הודות לשבב זה.

פרוטקול חיסונים לכלבים הנהוג ברשת המרפאות וטרינר תורן | קופט חולים:

גיל 6 שבועות : חיסון משושה ראשון.
גיל 8 שבועות : חיסון משושה שני.
גיל 10 שבועות : חיסון משושה שלישי.
גיל 12 שבועות : חיסון כלבת + שבב.

תולעת הפארק – טיפול מונע


תולעת הפארק, או בשמה המדעי Spirocerca Lupi, קיבלה את כינוייה זה לאחר שנתגלתה לראשונה בפארק הלאומי ברמת גן ומאז התפשטה ברחבי הארץ.
כלבים שנדבקו בתולעת הפארק אובחנו לראשונה בישראל בשנת 1980. רוב הכלבים הנגועים היו מרמת-גן, בעיקר באזור הפארק הלאומי, וכן מתל-אביב, באזור פארק הירקון וגני יהושע. מכאן זכתה התולעת לשמה "תולעת הפארק".
מרגע שהתגלתה המחלה ועד היום, התעצמה הנגיעות במחלה במאות אחוזים באזור רמת-גן ומרכז הארץ, והתפשטה בכל רחבי הארץ, כשהיא מדביקה עשרות אלפי כלבים וקוטלת בשיטתיות אלפים מהם. היא נפוצה בפארקים, גנים ציבוריים, מדשאות, גינות ציבוריות ופרטיות, ואפילו בחצרות בתים.

הטיפול המונע כנגד תולעת הפארק ניתן באמצעות זריקה אחת לשלושה חודשים. ללקוחות המגיעים מאזורים הקרובים יותר למוקד המחלה באזור הפארק הלאומי ברמת-גן, אנו ממליצים לטפל אחת לחודשיים.

חיסון חתולים

חתולים יש לחסן מגיל 6 שבועות בסדרת של 2 חיסוני מרובע. חיסון מרובע הינו חיסון חתולים היעיל כנגד 4 מחלות התוקפות חתולים: חתחתלת, רינוטרכאיטיס, קליציוירוס וטפיל הכלמידיה. טפיל הכלמידיה גורם לדלקות בדרכי הנשימה ולדלקות עיניים והינו מדבק לבני אדם. חתולים אינם חייבים על פי חוק בחיסון כלבת ברוב חלקי מדינת ישראל ואולם אנו ממליצים לבעלי חתולים אשר אינם דרי בית קבועים לחסן את החתולים כנגד כלבת מכיוון שהם חשופים למחלה זו כמו בעלי דם חם אחרים.

פרוטקול החיסונים הנהוג ברשת המרפאות וטרינר תורן | קופט חולים:
גיל 6 שבועות : חיסון מרובע ראשון.
גיל 8 שבועות : חיסון מרובע שני.


תולעי מעיים
טיפול כנגד תולעי מעיים ניתן כשיגרה אחת לחצי שנה והוא חיוני לבריאות חיית המחמד ובעליה. הטיפול ניתן בדרך כלל באמצעות כדורים.
קיימים שני סוגים עיקריים של תולעי מעיים:
תולעים שטוחות אשר את שקי הביצים שלהן ניתן לראות לעיתים סביב פי הטבעת של החתול/כלב (המראה מזכיר גרגירי סומסום קטנים).
הדבקה בתולעים אלו נגרמת בעיקר ע"י ליקוק ובליעה של פרעושים אשר מתפקדים כנשאים של אותן תולעים.
תולעים עגולות: גורים יכולים להידבק בתולעים אלו ע"י יניקה מאמם ומגע עם צואה הנגועה בתולעים. בני אדם עלולים אף הם להידבק בתולעים אלו. בכדי למנוע הדבקה זו יש להקפיד על היגיינת הידיים בעיקר לאחר מגע עם גורים או עם צואתם וכן על סילוק הצואה באופן קבוע ומהיר.


אם נראה כי כלבכם אינו חש בטוב - ישר לוטרינר!

או בית חולים לכלבים >>