X
ברוכים הבאים לוטרינר תורן
רשת מרפאות ומרכזי חירום לחיות מחמד
לקוחות יקרים, שימו לב!
עקב המצב, חובה לקבוע תור (גם לחיסונים) בכל סניפי הרשת.
כרגיל, אנו כאן בשבילכם,
לכל שאלה 24 שעות ביממה
N
דף הבית
[getWebCats88888Menu(3)]

מחזור הרבייה של כלבה מחולק ל-4 חלקים:

Proestrus – תקופה שנמשכת בממוצע 9 ימים (3-17 ימים), בה הנקבות מושכות אליהן את הזכרים אך לא מאפשרות להם לזווג אותן, התקופה הזאת מאופיינת גם בדימום והתנפחות הפות. Estrus – תקופה שנמשכת בממוצע 9 ימים (3-21 ימים), הדימומים וההפרשות מצטמצמות, זו התקופה בה הנקבה מקבלת את הזכר ונותנת לו לזווגה (ייחום). Diestrus – תקופה שמתחילה מסרוב הנקבה לזכר שוב ונמשכת בממוצע 70 ימים. Anestrus – תקופת השקט מבחינה מינית, אורך התקופה משתנה ונמשך בממוצע בין חודשיים ל- 4-5 חודשים. הריון והמלטה
הריון אצל כלבות נמשך בממוצע 63 ימים. ההמלטה מחולקת ל- 3 שלבים, השלב השני והשלישי חוזרים על עצמם עם כל המלטת גור.
שלב ראשון נמשך בממוצע 6-12 שעות, אך עשוי להימשך גם 36 שעות בעיקר אצל נקבות חסרות מנוחה ועצבניות אשר מנסות להתבודד לקראת ההמלטה. בשלב הזה מתחילות התככווצויות ברחם והתרחבות ה- cervix , בשלב הזה טמפרטורת גוף של הכלבה נמוכה מהרגיל.
שלב שני נמשך בממוצע 3-12 שעות, טמפרטורת גוף נורמלית ולעיתים אפילו קצת גבוהה. הגור הראשון אמור להיוולד תוך 4 שעות מתחילת השלב השני והאם בדרך כלל קורעת את הממברנה שמכסה את הגור , מנתקת את חבל הטבור. השלב השני מאופיין ב:
התכווצויות הבטן.
הפרשות נוזליות מהוגינה.
חום גוף חוזר להיות נורמלי.

שלב שלישי בשלב הזה מתרחשות התכווצויות קלות של הרחם ויציאת שיירי השליה מן הרחם, שלב זה מתרחש תוך 15 דקות מההמלטה של כל גור. הזמן בין ההמלטות ההמלטה של הגור הראשון היא בדרך כלל הכי ארוכה, זמן בין ההמלטות הוא 5-120 דקות, סיום כל ההמלטות מתחילת השלב השני אמור להיות בערך כ- 6 שעות אך לפעמים נארך יותר (12 שעות).

קשיים בעת המלטה – מתי להתקשר לוטרינר?

הטמפרטורה הרקטלית ירדה וחזרה להיות נורמלית אך אין עדיין המלטה. הפרשות ירוקות מהווגינה אך לא רואים גורים. צירים חזקים הנמשכים למעלה מ- 20-30 דקות. צירים חלשים למשך 2-4 שעות או נפסקו יותר מ- 2 שעות מיציאת הגור האחרון (במידה ויש גורים שעוד לא יצאו). עיקור כלבה/חתולה
יקור הינו הליך כירורגי יחסית קצר, שגרתי, מבוצע בהרדמה כללית (מלאה). בניתוח עצמו מוציאים את הרחם, חצוצרות ושחלות. זמן ההחלמה הוא מהיר תוך 24-48 שעות הכלבה/חתולה חוזרת לתפקוד מלא.

מדוע חשוב וכדאי לעקר?

מניעת ייחום: תצמצם למנימום את רצון הכלבה/חתולה לשוטט ולמצוא בן זוג לרבייה, העלול לגרום לפגיעות כמו דריסות, הידבקות במחלות. מניעת הריונות לא רצויים אין יותר דימומים בבית מניעת מחלות במערכת הרבייה כמו דלקת רחם (כלבה לא מעוקרת עד גיל 10, הסתברות של 20% ללקות בדלקת רחם), סרטן השחלות והרחם והפחתה בגידולי העטין בצורה משמעותית כאשר למבוצעים לפני הייחום השני. עיקור מזכה אתכם בהנחה משמעותית (כ-60%) באגרת רשיון כלבת.

מתי לעקר?

הגיל המומלץ הוא בגיל 6 חודשים, לפני ייחום ראשון

הכנה בבית לקראת עיקור

מאחר שמדובר בהרדמה מלאה, יש לתכנן כך שנמצאים בבית אחרי שהכלבה/חתולה מתאוששת. צום: מאוכל 6 שעות לפחות, מים ניתן בלי הגבלה. בעל החיים בריא, ללא נטילת תרופות ולא במהלך או מיד אחרי סיום טיפול רפואי

עיקור ניתן לבצע ברוב מרפאות וטרינר תורן
בתאום מראש
1-700-500- 660
0
אנחנו כאן בשבילכם
בכל שאלה, הערה, תגובה
נשמח לעזור בשמירה על בריאות ואיכות חיים גבוהה של חיית המחמד שלכם .   צרו קשר בפייסבוק    או     כאן באתר
נא לשלוח לי עדכונים
נא לפנות אלי טלפונית
שים לב! פרטיך לא יועברו לשום גורם זר.